Erika Wahlsten

Born and raised i Mellbystrand. 39 år gammal. Bor i en villa i Mellbystrand tillsammans med min underbara familj, min make Andreas och våra två barn Ellie och Bob. Född Svensson men har tagit ett gammalt släktnamn från Andreas sida efter att vi gifte oss 2019. Fortfarande förvirrande och antar att jag kommer att säga fel efternamn länge ;)

Efter studenten var jag några år på vift i bland annat Norge, Örebro och slutligen i Kalmar där jag studerade på Linnéuniversitetet. Det var också i Kalmar som jag träffade min man Andreas. Jag har alltid älskat att skriva så när jag kom in på journalistutbildningen var det en dröm som slog in. Efter att jag tog min examen i Medieproduktion och journalistik flyttade jag och Andreas till västkusten, hem till Mellbystrand. Jobbade lite som journalist och fotograf på olika tidningar, men livet tog oss in på en annan väg. Vi fick "feeling" och 2009 startade jag och Andreas vår första restaurang "Strand 12". Ett år senare hamnade vi på anrika "Strandhotellet" och renoverade upp den gamla restaurangen och startade upp den på nytt. Strandhotellet drev jag, Andreas tillsammans med Marcus Randevik i elva år. Många underbara år som gett mig massor av erfarenhet, klokskap, miljontals fotografier och vänner för livet.

Min kära kamera, den har varit med mig som en trogen vän sen jag fick den i 25-års present. Jag har fotograferat allt som kommit i min väg. Under alla år på Strandhotellet fotograferade jag maten, drycken, bröllop, studenten, evenemang, nattklubb m.m. Skötte under alla år företagets sociala medier där vi ganska snabbt upptäckte vilken fantastisk marknadsföringskanal både facebook och instagram är.

Efter många år i restaurangbranschen fick jag feeling igen och bytte helt bana och kastade mig ut i den gröna världen. Gick som lärling och blev sen anställd som trädgårdsskötare. Fick möjligheten att varva detta med att en dag i veckan arbeta med trädgårdsföretagets sociala medier. Jag fotograferade alla deras projekt, stort som smått, planerade inlägg till varje veckan till deras sociala medier. Jag arbetade på Hallandsåsens utemiljö i tre år. Älskade att arbeta ute i naturen.

Men sen fick jag feeling igen och sa upp mig...

Så i Maj 2022 stod jag återigen på egna ben. Jag har alltid drömt om att kunna leva på min kreativitet. Och vid det här laget vet jag, att när jag får den starka känslan av att kasta mig ut - så är det bara att göra det. Det brukar gå bra! Och jag är lite av den personen som måste testa, för hur ska jag annars veta?

Jag älskar gamla saker med en historia. Många saker som syns på mina vykort är antingen loppis-fynd eller saker jag fått av andra som vet att det jag hade älskat att ha just den saken i min lilla samling. Jag älskar som sagt återbruk, har också byggt en hel del grejer av gammal Haki-trall som också bara skulle gå till tippen. Sen har jag mina små pinnar, drivveden som jag hittar längst stranden hemma i Mellbystrand. All min kreativitet får verkligen utlopp i mitt företag. Idéspruta har jag alltid varit och har bara insett att jag måste få jobba med kreativa saker, annars mår jag inte bra i själen.

Avslutningsvis, lite kul fakta om mig; jag har något som heter Syndaktyli. Det vill säga, jag har ihopväxta tår. Jag har bara åtta stycken. Jag är i gott sällskap med detta tillsammans med min mormor, Ola Salo och Ashton Kutcher. Vi är muterade och redo för om vattennivån höjs ;)

Ta hand om er!
Massor med kärlek // Erika