Drivved från Mellbystrand

Jag tycker att drivved är så vackert! Alla pinnar är olika, helt unika på sitt sätt. De har slipats med saltvattnet och sedan spolats upp på Sveriges längst sandstrand. Efter många strandpromenader hemma i Mellbystrand så har jag samlat på mig massor genom åren. Till en början gjorde jag ingenting med dem, utan bara samlade. När min man plötsligt frågade en dag "Du, vad ska du med alla pinnar till?" fick jag en idé. Nej, varför gör jag ingenting med alla vackra pinnar som jag har samlat? Sen dess har jag gjort massor av saker. Mest konst att sätta upp på väggen, men även inredningsdetaljer, skyltar m.m.

Jag gör mycket på beställning eller lägger upp här till försäljning efterhand som det finns.

Stort hjärta av drivved

Detta hjärtat gjorde jag till mitt och Andreas Bröllop när vi gifte oss 2019. Det hängde bakom oss där vi satt under middagen.

Jag fick några år senare beställning på sånt här hjärta, ett bröllopspar i Halmstad önskade sig ett i present från brudens föräldrar. Så fint att kunna spara och ha som minne. Vårt hänger i carporten så jag ser det varje dag.

Mobil av drivved & pärlor

Undra just hur många sådana här jag har skapat genom åren - massor!
Och jag får tydligen aldrig nog. Det är mindfulness på hög nivå både när jag går mina promenader och plockar pinnarna och sedan när jag sitter och skapar. 

Alltid lika spännande att se om det blir precis så som jag tänkte ut, oftast ja. Men såklart att det också ibland jag känner att nej, detta blir inte alls som jag tänkt och blir inte alls lika fint i verkligheten.

Men som min kloka svägerska skrev till mig. Det viktigaste är inte att det blir fint. Utan att njuta av processen och vara kreativ utan ett behov av att det ska "bli något". Hon har så rätt min underbara svägerska.

Klädhängare

Det enda som krävdes till detta var att hitta den perfekta drivvedspinnen, ganska så platt, skruvade två längre skruvar i vägen och skruvhålen dolde jag sedan med själva krokarna. Enkelt och snyggt!

Barrfria julgranar

I julas gjorde jag ett helt gäng med julgranar utav drivved. Varje julgran  är unik! Finns ingen som är den andre likt. Total höjd blev cirka 80 centimeter.

Och bäst av allt - de går att återanvända och de barrar inte ;)
Och det är garanterat ett julpynt som ingen annan har.

Nu är det inte riktigt säsong för julgranar, men till nästa år kommer jag göra nya. Så vet du med dig att du redan nu vill lägga in en beställning så tveka inte. Så skriver jag upp dig på min lilla lista.